Malmberg ingår samarbete med Grundfos – första Sub Factory i norra Europa!

Miljöteknikbolaget Malmberg och pumpkoncernen Grundfos ingår ett stort samarbete där Malmberg kommer montera Grundfos välkända djupbrunnspumpar i SP-serien i sin produktion.

Detta är ett nytt koncept som Grundfos tagit fram och Malmberg blir först ut i norra Europa att starta upp en sk ”Sub Factory” i sina befintliga lokaler i Yngsjö, utanför Åhus i södra Skåne.

”Konceptet är enkelt. Malmberg köper in alla pumpdelar av Grundfos och monterar sedan dessa i sin produktion beroende på kundens önskemål. Resultatet blir en komplett djupbrunnspump med samma kvalité som om den hade beställts direkt från Grundfos” säger Marielle Ekström, Marknadsansvarig på Grundfos.

”Tanken att starta upp en Sub Factory i Sverige har funnits länge, men de senaste årens leveransutmaningar har skyndat på processen”, fortsätter Marielle.

 ”Vi ser ett ökat behov av kortare ledtider, att våra produkter måste finnas tillgängliga och det snabbt. Att ha tillgång till rent vatten är en självklarhet i vårt samhälle idag och då ska leveranstiden inte utgöra ett hinder” fyller Owe Johansson i, som är Key Account Manager på Grundfos.

Att valet blev Malmberg är inte så konstigt då företaget erbjuder kompletta lösningar inom bland annat geoenergi och brunnsborrning. ”Malmberg är ett välrenommerat företag i branschen och vi har haft flera projekt tillsammans genom åren. Nu har vi utbildat Malmbergs personal, all utrustning är på plats och uppstarten har fungerat över förväntan. Vi ser verkligen fram emot detta samarbete”, avslutar Owe.

”När Grundfos kontaktade oss för uppstart av en Sub Factory i Sverige såg vi bara möjligheter. Vi insåg snabbt fördelarna med att kunna erbjuda våra kunder högkvalitativa pumpar samtidigt som vi fortsätter sälja våra övriga tjänster. Genom detta samarbete kommer vi att bli en ännu starkare spelare på marknaden och kan leverera ett helhetsvärde till våra kunder som verkligen utmärker oss från våra konkurrenter”, säger Anders Jiderholt som är Sales Manager på Malmberg.

Gemensamt för de båda bolagen är även att de har ett starkt fokus på hållbarhet och miljö. ”Genom att göra ett större inköp av pumpdelar och montera på plats i Sverige reducerar vi vårt fotavtryck enormt när det kommer till transporter och utsläpp”, säger Marielle och Viktor Ekberg som är Kommunikationsansvarig på Malmberg håller med.

”Nu kan vi erbjuda kunden en ännu bättre helhetsupplevelse och samtidigt leverera de pumpar som behövs till installationen. Det blir enklare och smidigare att planera varje enskilt projekt och vi behöver inte invänta leveranser runtom i Europa om vi har allt på plats i Sverige”, fortsätter Anders Jiderholt. ”Om vi kan korta ned leveranstiderna och samtidigt bidra till en bättre miljö och göra en skillnad, gör vi det med stolthet. Den här investeringen banar väg för flera möjligheter”, konstaterar både Owe och Anders.

För mer information eller frågor, kontakta mig

Fler nyheter