Malmberg och Karlshamns nya vattenverk!

Malmberg får en nyckelroll när Karlshamn tar nästa steg och ersätter det gamla dricksvattenverket med ett nytt och modernt vid Långasjön strax norr om Karlshamn.

Det nya vattenverket kommer att ha en produktions- och leveranskapacitet på cirka 225 liter per sekund och planeras vara färdigt om cirka fem år. Projektet kommer ge Karlshamns invånare tillgång naturligtvis till rent och gott dricksvatten under lång tid framöver men skapar samtidigt utrymme och säkerhet för både utökad vattenproduktion och redundans. 

Malmberg är process- och maskinansvariga och är kontrakterade som en strategiskt viktig underentreprenör till Peab som är Totalentreprenör för uppförandet av det nya vattenverket. Projektet kommer drivas i Partnering tillsammans med Karlshamn Energi, Peab, Malmberg, Norconsult och övriga samarbetspartners.

“Vi är stolta över att få vara med i det här dricksvattenprojektet för Karlshamn som också är ett otroligt viktigt samhällsprojekt. Vår expertis inom vattenrening och den långa erfarenhet inom miljöteknik Malmberg besitter gör oss till en stark samarbetspartner. ”

Anders Månsson, Sälj- och marknadschef, Malmberg Water

För mer information eller frågor, kontakta mig

Fler nyheter