Malmberg är med och möjliggör en vattenkiosk för renat avloppsvatten i Kivik!

Malmberg har sedan tidigare tillsammans med Österlen VA uppgraderat reningsverket i Kivik till ett toppmodernt reningsverk som levererar ett vatten så rent så att det lämpar sig till bevattning, pooler och återinfiltration utan onödiga utsläpp till havet. I dagsläget spolas det renade vattnet rakt ut i havet men det har sedan länge funnits en ambition hos Österlen VA att kunna använda det renade vattnet för till exempel bevattning till de närliggande äppelodlingarna.

Malmberg har fått uppdraget av Skanska som är huvudentreprenör i projektet av vattenkiosken i Kivik. Vårt åtagande gäller leverans och installation av maskinutrustning i den nya byggnaden och i det befintliga reningsverket.

Projektet är startat.

Det känns fantastiskt kul att få förtroendet att ytterligare ta ett steg i vår relation med Österlen VA och tillsammans jobba för ett kretslopp inom avloppsvattenhanteringen. Att projektet dessutom stärker vårt helhetserbjudande inom eftermarknad känns givetvis fantastiskt. Vi ser fram emot ett bra samarbete med alla inblandade!

Andreas Hansson, Montageansvarig Malmberg Vattenrening

Läs gärna mer om ambitionen med projektet här:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ateranvandning-av-toalettvatten-kan-bli-drickvatten-pa-osterlen

För mer information eller frågor, kontakta mig

Fler nyheter