Taino Bendz

Vilken roll har du på Malmberg?
Min roll är teknikchef på Malmberg Water, det innebär att jag leder processingenjörer och ingenjörer som designar och bygger vatten- och reningsverk.

Det roligaste med min roll är att få vara med och påverka hur vi arbetar och att komma på lösningar för hur vi kan förbättra vårt arbetssätt. Att hjälpa och stötta medarbetare är också en rolig del av mitt arbete, jag tror att medarbetare som trivs och har kul går hand i hand med ett bra resultat.

Att få vara en del av vattenförsörjning som är så viktigt känns verkligen helt rätt.

Vad är de bästa med att jobba på Malmberg?
En sak som kommer till mig direkt är att det vi gör på Malmberg innebär att vi är del av en samhällsviktig funktion. Detta var det som fick mig att söka mig hit från första början. Att få vara en del av vattenförsörjning som är så viktigt känns verkligen helt rätt. Det finns också en hög innovationsgrad här och en stark viljan att skapa nya lösningar, hitta ny teknik och få in den på marknaden. Vi går i framkant i stället för att bara passivt svara på anbud. Vi har tagit fram saker som till exempel ELOVAC för att bidra till att sänka klimatpåverkan, detta hade inte ens funnits på marknaden idag utan Malmberg.

Det finns också en stor erfarenhet på Malmberg som är häftig, både kunskap och idéer finns innan för dessa väggar. En annan sak som jag tycker gör att Malmberg sticker ut är att vi har långsiktiga ägare, detta ger stor möjlighet att blicka mot framtiden och vart vi vill nå.

Vad betyder det för dig att jobba i en framtidsbransch?
För mig betyder det att vi hela tiden tänker på nästa steg. Möjligheterna finns och vi har chansen att göra förändrändring här och nu. För mig personligen så är det väldigt motiverande att vara del av en bransch med goda, spännande utsikter och som kommer att vara relevant i framtiden också. 

Möt vår processingenjör Martin

Min roll är senior processingenjör på Malmberg, det innebär bland annat att jag handleder kollegor, jobbar med anbud och affärsmässiga taktiker, planering och att räkna och rita.

Läs mer